Vauvauinti ja vesipeuhulat

Vauvauinti

Vauvauinti on vauvan ja vanhempien yhteinen leikkihetki, puhtaassa ja lämmitetyssä vedessä (+32) koulutetun ohjaajan turvallisessa ohjauksessa. Tavoitteena on vauvan kasvaminen veden ystäväksi, totuttamalla/tutustuttamalla vauva veteen ja veden suomiin lisääntyneisiin liikkumismahdollisuuksiin sekä jatkossa edesauttaa uimisen opettelua. 

Ihanteellinen vauvauinnin aloittamisikä on 3-6 kk, jolloin vauvan valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä ja hän jaksaa liikkua enemmän. Painoa tulee olla vähintään 5 kg, tällöin vauva pysyy lämpimänä koko uintituokion ajan. Vauvauintituokio kestää 30min.

Vauvauinnissa ohjaaja ohjaa vanhempia toimimaan vauvansa kanssa ja eteneminen tapahtuu aina yksilöllisesti vauvan ehdoilla. Myös erityislapset voivat osallistua uintiin hoitavan lääkärin luvalla.

Uintituokioon sisältyy lauluja ja leikkejä, altaassa hyödynnetään myös erilaisia leluja ja välineitä aktivoimaan vauvoja ja vanhempia. Sukellusten harjoittelussa hyödynnetään sukellusrefleksiä, joka on suojareaktio lapsen pään joutuessa veden alle.

Vauvauintitoiminnan vaatima veden lämpö asettaa normaalia tiukemmat hygieeniset edellytykset kaikille vedessä oleville. Vesi säilyy sitä puhtaampana, mitä paremmin peseydytään ennen uintia. Veden laatua tarkkaillaan ennen uinnin alkua, sen aikana ja sen jälkeen.

Noin vuoden ikäisen lapsen kanssa voi siirtyä uimaan normaali lämpöisiin uima-altaisiin ja puhtaisiin ulkovesiin.

Ryhmät

Vauvauintimme toteutetaan sovituissa ryhmissä Lauritsalan uimahallissa lauantaina aamupäivisin hallin ollessa suljettuna yleisöltä. (kesäaikaan uinnit tiistai-iltapäivisin)
Ryhmiin tulee ilmoittautua, ks. tarkemmin alla.

Ohjaajina toimivat: Anni Karhu, Kirsi Lindqvist, Maarit Lilja ja Markus Patrikainen

Ilmoittautuminen

Vauvauinti on suosittu harrastus, joten useimmiten ryhmiin on hiukan jonoa. Vauvauinnin jonoon voit ilmoittautua toiminnanohjaaja@lappeenrannanuimarit.fi ,viestiin tulee laittaa vauvan nimi ja syntymäaika. Vauvauinnin jonoon ei voi ilmoittautua ennen vauvan syntymää.

Valmistautuminen

Ennen vauvauinnin aloitusta kaikki saavat seuralta info-paketin vauvauinnista. Info toteutetaan joko fyysisenä tilaisuutena tai sähköisten materiaalien avulla, riippuen vallitsevasta tilanteesta.
Ensiarvoisen tärkeää on tutustua huolellisesti annettuun tietoon ja kysyä epäselvistä asioista. Annettuja ohjeita noudattamalla takaamme turvallisen vauvauintiympäristön kaikille.

Vauvauintiin valmistautuminen alkaa jo kotikylvetyksillä

  • kylpyveden lämpötilaa on hyvä laskea pikkuhiljaa +37:stä lähemmäs +32 astetta
  • totuta vauvaa kylpyhuoneen ääniin ja suihkuun
  • vaihtele vauvan asentoja usein ja pidä koko vartalo vedessä
TÄRKEÄÄ!
  • vain terveenä uimaan!
  • jätä korut ja kellot jo kotiin/pukukaappiin, myös meikit tulee pestä huolella pois
  • ennen uimaan tuloa aikuisten huolellinen kokovartalopesu saippualla, ilman uima-asua
  • kaikilla tulee olla uima-asu, ei shortseja, ei uimavaippoja
  • hiukset pestään tai vähintään kastellaan ja pitkät hiukset tulee sitoa kiinni, kuivien hiusten kanssa on käytettävä uimalakkia
  • saunaan vasta uinnin jälkeen, ilman uima-asua
Vauvauinnin maksut

Vauvauintiin osallistujat liittyvät seuran jäseniksi. Kun on saanut varmistuksen vauvauintiryhmästään tulee luoda tili seuran jäsentietojärjestelmään myClubiin. Tämä tapahtuu helposti lru.fi -> myclub -> myclub login -> rekisteröi uusi jäsentili. Tämän tilin kautta tapahtuu laskutus ja seuran yleinen tiedotus. Rekisteröitymisen jälkeen saatte seuran jäsenmaksun sähköpostitse (maksetaan kerran vuodessa).
Seuran hinnasto näkyy lru.fi -> seura -> hinnasto

Lisätietoja saat toiminnanohjaajalta: toiminnanohjaaja@lappeenrannanuimarit.fi tai 050 452 1005 (puhelinaika ma- ke klo 9-14)

Vauvauinnista löytyy tietopakettia vanhemmille myös:

https://www.suh.fi/toiminta/vauva-_ja_perheuinti/tietoa_vanhemmille

Vauva- ja sisarusuinti on keskeytetty kevään 2021 ajaksi Etelä- Karjalan haastavan koronatilanteen vuoksi.
Toiminta aloitetaan, kun se on turvallista ilman rajoituksia.

Tenavauinti ja Vesipeuhula


Tenavauinti ja Vesipeuhula on keskeytetty kevään 2021 ajaksi Etelä- Karjalan haastavan koronatilanteen vuoksi.
Toiminta aloitetaan, kun se on turvallista ilman rajoituksia.