Vauvauinti ja vesipeuhulat


Ajankohtaista

Vauva-ja sisarusuinnit käynnistyvät tammikuun 2022 viikolla 1 Lauritsalan uimahallissa. Vauva- ja sisarusuintiryhmien ajankohta on tammikuusta lähtien lauantaisin klo 8-11 välillä. 

Ennen vauva- ja sisarusuintien aloittamista järjestämme vauva- ja sisarusuinti-infon perheille, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet Lappeenrannan Uimareiden järjestämään infotilaisuuteen. Infotilaisuuksia järjestetään kauden alussa ja kauden edetessä tarpeen mukaan. 

Tammikuussa käynnistyvien vauva- ja sisarusuintien osalta infotilaisuus pidetään viikolla 52. Vauvauinti-infoon ilmoittaudutaan etukäteen. Ilmoittautuminen tapahtuu myClubin kautta. Vauvauinti-infotilaisuus kestää noin 60 minuuttia. 

Saat lisätietoa sähköpostitse kirsi.lindqvist@lappeenrannanuimarit.fi, p. 0505370901.

Vauvauinti

Vauvauinti on vauvan ja vanhempien yhteinen leikkihetki, puhtaassa ja lämmitetyssä vedessä (+32) koulutetun ohjaajan turvallisessa ohjauksessa. Tavoitteena on vauvan kasvaminen veden ystäväksi, totuttamalla/tutustuttamalla vauva veteen ja veden suomiin lisääntyneisiin liikkumismahdollisuuksiin sekä jatkossa edesauttaa uimisen opettelua. 

Ihanteellinen vauvauinnin aloittamisikä on 3-6 kk, jolloin vauvan valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä ja hän jaksaa liikkua enemmän. Painoa tulee olla vähintään 5 kg, tällöin vauva pysyy lämpimänä koko uintituokion ajan. Vauvauintituokio kestää 30min.

Vauvauinnissa ohjaaja ohjaa vanhempia toimimaan vauvansa kanssa ja eteneminen tapahtuu aina yksilöllisesti vauvan ehdoilla. Myös erityislapset voivat osallistua uintiin hoitavan lääkärin luvalla.

Uintituokioon sisältyy lauluja ja leikkejä, altaassa hyödynnetään myös erilaisia leluja ja välineitä aktivoimaan vauvoja ja vanhempia. Sukellusten harjoittelussa hyödynnetään sukellusrefleksiä, joka on suojareaktio lapsen pään joutuessa veden alle.

Vauvauintitoiminnan vaatima veden lämpö asettaa normaalia tiukemmat hygieeniset edellytykset kaikille vedessä oleville. Vesi säilyy sitä puhtaampana, mitä paremmin peseydytään ennen uintia. Veden laatua tarkkaillaan ennen uinnin alkua, sen aikana ja sen jälkeen.

Noin vuoden ikäisen lapsen kanssa voi siirtyä uimaan normaali lämpöisiin uima-altaisiin ja puhtaisiin ulkovesiin.

Ryhmät

Vauvauintimme toteutetaan sovituissa ryhmissä Lauritsalan uimahallissa lauantaina aamupäivisin hallin ollessa suljettuna yleisöltä. 
Ryhmiin tulee ilmoittautua, ks. tarkemmin alla.

Ohjaajina toimivat: Anni Karhu, Kirsi Lindqvist, Maarit Lilja ja Markus Patrikainen

Ilmoittautuminen

Vauvauinti on suosittu harrastus, joten useimmiten ryhmiin on hiukan jonoa. Vauvauinnin jonoon voit ilmoittautua kirsi.lindqvist@lappeenrannanuimarit.fi, viestiin tulee laittaa vauvan nimi ja syntymäaika. Vauvauinnin jonoon ei voi ilmoittautua ennen vauvan syntymää.

Valmistautuminen

Ennen vauvauinnin aloitusta kaikki saavat seuralta info-paketin vauvauinnista. Info toteutetaan joko fyysisenä tilaisuutena tai sähköisten materiaalien avulla, riippuen vallitsevasta tilanteesta.
Ensiarvoisen tärkeää on tutustua huolellisesti annettuun tietoon ja kysyä epäselvistä asioista. Annettuja ohjeita noudattamalla takaamme turvallisen vauvauintiympäristön kaikille.

Vauvauintiin valmistautuminen alkaa jo kotikylvetyksillä

  • kylpyveden lämpötilaa on hyvä laskea pikkuhiljaa +37:stä lähemmäs +32 astetta
  • totuta vauvaa kylpyhuoneen ääniin ja suihkuun
  • vaihtele vauvan asentoja usein ja pidä koko vartalo vedessä
TÄRKEÄÄ!
  • vain terveenä uimaan!
  • jätä korut ja kellot jo kotiin/pukukaappiin, myös meikit tulee pestä huolella pois
  • ennen uimaan tuloa aikuisten huolellinen kokovartalopesu saippualla, ilman uima-asua
  • kaikilla tulee olla uima-asu, ei shortseja, ei uimavaippoja
  • hiukset pestään tai vähintään kastellaan ja pitkät hiukset tulee sitoa kiinni, kuivien hiusten kanssa on käytettävä uimalakkia
  • saunaan vasta uinnin jälkeen, ilman uima-asua

Sisarusuinti

Sisarusuinti sopii perheille, joissa on vauvan lisäksi taaperoita, jotka eivät ole vielä kouluiässä. Sisarusuintiin voi siis vauvan lisäksi osallistua 1-2 alle kouluikäistä lasta ja 2 aikuista.

Vauva- ja sisarusuinnin laskutus ja jäsentilin rekisteröinti

Vauvauintiin osallistujat liittyvät seuran jäseniksi. Vauvauinnin laskutus tapahtuu kahdeksan uintikerran jaksoissa (140€/8 krt). Jäsenmaksu on vauvauimareilta 25€/uimari. 

Sisarusuinti laskutetaan myös kahdeksan kerran jaksoissa (150€/8 krt). Kukin perheen lapsi liittyy seuran jäseneksi maksamalla 25€ jäsenmaksun.

Vauva- ja sisarusuintimaksut ja  jäsenmaksu laskutetaan etupainotteisesti ja laskut toimitetaan myClubin kautta. Vauva- ja sisarusuintimaksu sisältävät ohjauksen, perheen sisäänpääsymaksun uimahallille (vauva, 1-2 alle kouluikäistä lasta ja 1-2 aikuista) ja vakuutuksen vauva- ja sisarusuimareille. Jäsenmaksu on voimassa kalenterivuoden 1.1.-31.12.

Seuran hinnasto näkyy lru.fi -> seura -> hinnasto

Saatuasi varmistuksen vauva- tai sisarusuintiryhmästäsi tulee perheen rekisteröidä kurssille osallistuva(t) vauva tai sisarukset seuran jäsentietojärjestelmään myClubiin. Tämä tapahtuu seuraavasti: lru.fi -> myclub -> myclub login -> rekisteröi uusi jäsentili. 

Huolehdi, että olette ilmoittaneet rekisteröitymisen yhteydessä toimivan sähköpostiosoitteen. 

Huom. Ryhmäpaikka on varattu lapselle ilmoittautumisen jälkeen, kunnes teette itse peruutusilmoituksen ohjaajalle ja johtokunnalle kirjallisesti. Ilmoittautumalla kurssille sitoudut noudattamaan seuran peruutusehtoja. Huomaathan, että laskun maksamatta jättämistä tai että kurssia ei ole aloitettu ei katsota peruuttamiseksi. Jäsenmaksu laskutetaan aina kurssin keskeyttämisestä huolimatta.

Lisätietoja laskutuksesta saat toiminnanohjaajalta: toiminnanohjaaja@lappeenrannanuimarit.fi tai 050 452 1005 (puhelinaika ma- ke klo 9-14)

Vauvauinnista löytyy tietopakettia vanhemmille myös:

https://www.suh.fi/toiminta/vauva-_ja_perheuinti/tietoa_vanhemmille

Tenavauinti ja Vesipeuhula


Tenavauinti ja Vesipeuhula on keskeytetty toistaiseksi Etelä- Karjalan haastavan koronatilanteen vuoksi.
Toiminta aloitetaan, kun se on turvallista ilman rajoituksia.