Tekniikkaryhmät


Tekniikkaryhmät on suunnattu 6-12 vuotiaille uinnista kiinnostuneille uimarinaluille. Tarkkaa ikärajaa ei ole, vaan tärkeintä on valita oikean tasoinen ryhmä. Pienemmille ja aivan aloitteleville uimareille suosittelemme ensin uimakoulujamme.

Tekniikkaryhmiä on kolme eri tasoa. Ryhmistä ensimmäiseen eli Delffareihin (tekniikka 1) pääsee, kun jaksaa uida 25m yhtäjaksoisesti isossa altaassa. Seuraavat tasot ovat Sharksit ja Lohet.

Tekniikkaryhmissä opetellaan kaikki se, mitä tarvitaan kilpa- ja harrasteuintiryhmiin siirtymiseen. Harjoitukset sisältävät monipuolista vesiliikuntaa, ja keskittyvät kaikkien uintilajien perustekniikoiden opetteluun. Ryhmät harjoittelevat kerran viikossa 15 kertaa, ja jokainen harjoituskerta kestää tunnin, sisältäen alkujumpan sekä allasharjoittelun.

Ryhmien tavoitteena on antaa lapselle vahva uimataito ja monipuolinen pohja uinnin harrastamiseen. 

Tasolta toiselle ei nousta automaattisesti vaan ohjaajat seuraavat lapsen kehitystä ja valitsevat heidän uimataidoilleen sopivan ryhmän. Ohjaajina ryhmissä toimivat koulutetut vastuu- ja apuopettajat, joista monella on oma uintitausta tai  uintiura edelleen käynnissä.

Jos lapsi ei ole aiemmin ollut mukana uimakouluissa, mutta täyttää yllämainitut kriteerit ja haluaa mukaan, niin ota yhteys toiminnanjohtajaan.