Kilpailut ja vakuutukset

Yleistä

Kaikki ilmoittautumiset kilpailuihin tekee vastuuvalmentaja. Kilpailussa uitavat matkat päättää valmentaja. Pienempien uimareiden on hyvä tehdä ilmoittatumiset yhdessä valmentajan kanssa.

Elokuusta 2016 alkaen Lappeenrannan Uimarit ry kustantaa uimareillensa seuran omien kilpailuiden starttimaksujen lisäksi vain arvokilpailuiden (Rollo, IKM, GP, NSM-/SM-finaalit sekä niiden karsinnat) kaikki starttimaksut. Masters-uimareille seura maksaa kaikki Masters Mestaruus - kilpailujen startit.

Muut startit ovat omakustanteisia. Valmentajat keräävät ilmoittautuneet ja starttimaksut laskutetaan kilpailijoilta seuran toimesta.

Seura ei ole vakuuttanut uimareita. Jokaisen on huolehdittava itse omasta vakuutus-turvastaan. Kilpailuissa käyvät uimarit ovat vakuutettuja Blue Card-lisenssin kautta. Sen sijaan vauvauimarit ja Masters-uimarit ovat vakuutettuja seuran puolesta.

Blue Card on kilpailulisenssi, jota ilman et voi osallistua kisoihin. Lisenssi tulee uusia vuosittain.

Jos uimari jättää kisat väliin ilman lääkärintodistusta tai muuta pätevää syytä, peritään starttimaksut kilpailijalta. Kaikkiin kilpailuihin ilmoittautuminen on sitovaa. Mahdollisista lajivaihdoksista on sovittava hyvissä ajoin valmentajan kanssa.

Kisamatkat pyritään tekemään yhteiskyydityksillä joko linja-autolla tai henkilöautoilla.