Rantauimakoulu

Ajankohtaista

Tapahtumat

Rantauimakoulu

Lappeenrannan Uimarit järjestävät rantauimakouluja Myllysaaren uimarannalla 19.06.-28.07.2023 välisenä aikana.

Rantauimakoulu kestää aina viikon (ma-pe) ja sisältää viisi opetuskertaa. Opetuskerran kesto on 45 min. Rantauimakoulun hinta on 65 € (sis. uimakoulun 40 €+ jäsenmaksun 25€).

Tunneilla harjoitellaan alkeisuinnin tekniikoita rantavedessä ja välillä lämmitellään rannalla erilaisten leikkien ja pelien merkeissä. Ryhmien ohjauksesta vastaa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kouluttama uimaopettaja sekä apuohjaaja.

Alkeisryhmä on tarkoitettu n. 4–7-vuotiaille lapsille. Lapsen ikää tärkeämpi seikka ryhmään ilmoittautumisen suhteen on kuitenkin lapsen ”vesirohkeus” eli lapsi ei pelkää vettä. Lapset totuttelevat veteen leikinomaisesti ja opettelevat toimimaan reippaasti ryhmässä. Uimakoulussa harjoitellaan kastautumista (suun ja kasvojen kastaminen veteen), kellumista, liukumista, itsenäistä liikkumista vedessä ja alkeisuintitekniikoita. Jos mahdollista, on jo ennen uimakoulua hyvä käydä yhdessä lapsen kanssa rannalla, jotta paikat tulevat tutuiksi, tämä helpottaa uimakoulun aloitusta.

Jatkoryhmä on tarkoitettu n. 5–9-vuotialle lapsille, joihin osallistutaan pääsääntöisesti alkeisryhmän jälkeen. Lähtötasovaatimuksena on n. 5 metrin uimataito sekä kelluminen, liukuminen ja sukeltaminen. Rantauimakoulun tavoitteena on vahvistaa vedessä liikkumistaitoja sekä tavoitella 10 metrin alkeisuimataitoa.

Rantauimakoulu järjestetään säävarauksella. Mikäli ukkoskuuro tai rankkasade yllättää, infoamme teitä aamulla hyvissä ajoin ennen uimakoulun alkua.

Uimakouluihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä toiminnanohjaajaan, toiminnanohjaaja@lappeenrannanuimarit.fi tai p.050 452 1005 (puhelinaika ma-ke klo 13-14).


Tervetuloa rantauimakouluun!