Ajankohtaista

Tapahtumat

Vauva- ja sisaruinti

VAUVAUINTI JA VESIPEUHULAT
Ajankohtaista
Vauva-ja sisarusuinnit käynnistyvät elokuussa viikolla 31 Lauritsalan uimahallissa. Vauva- ja sisarusuintiryhmien ajankohta on elokuussa tiistaina klo 16-19 välillä ja syyskuusta lähtien uidaan lauantaisin klo 8-11 välillä.

Ennen vauva- ja sisarusuintien aloittamista järjestämme vauva- ja sisarusuinti-infon perheille, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet Lappeenrannan Uimareiden järjestämään infotilaisuuteen. Infotilaisuuksia järjestetään kauden alussa ja kauden edetessä tarpeen mukaan.

Elokuussa 2021 käynnistyvien vauva- ja sisarusuintien osalta infotilaisuus pidetään viikolla 30. Vauvauinti-infoon ilmoittaudutaan etukäteen (26.7. mennessä, kirsi.lindqvist@lappeenrannanuimarit.fi). Vauvauinti-infotilaisuus kestää noin 60 minuuttia.

Saat lisätietoa ja ilmoittautumisen vauva- ja sisarusuintiryhmiin voit tehdä sähköpostitse kirsi.lindqvist@lappeenrannanuimarit.fi, p. 0505370901.

Vauvauinti
Vauvauinti on vauvan ja vanhempien yhteinen leikkihetki, puhtaassa ja lämmitetyssä vedessä (+32) koulutetun ohjaajan turvallisessa ohjauksessa. Tavoitteena on vauvan kasvaminen veden ystäväksi, totuttamalla/tutustuttamalla vauva veteen ja veden suomiin lisääntyneisiin liikkumismahdollisuuksiin sekä jatkossa edesauttaa uimisen opettelua.

Ihanteellinen vauvauinnin aloittamisikä on 3-6 kk, jolloin vauvan valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä ja hän jaksaa liikkua enemmän. Painoa tulee olla vähintään 5 kg, tällöin vauva pysyy lämpimänä koko uintituokion ajan. Vauvauintituokio kestää 30min.

Vauvauinnissa ohjaaja ohjaa vanhempia toimimaan vauvansa kanssa ja eteneminen tapahtuu aina yksilöllisesti vauvan ehdoilla. Myös erityislapset voivat osallistua uintiin hoitavan lääkärin luvalla.

Uintituokioon sisältyy lauluja ja leikkejä, altaassa hyödynnetään myös erilaisia leluja ja välineitä aktivoimaan vauvoja ja vanhempia. Sukellusten harjoittelussa hyödynnetään sukellusrefleksiä, joka on suojareaktio lapsen pään joutuessa veden alle.

Vauvauintitoiminnan vaatima veden lämpö asettaa normaalia tiukemmat hygieeniset edellytykset kaikille vedessä oleville. Vesi säilyy sitä puhtaampana, mitä paremmin peseydytään ennen uintia. Veden laatua tarkkaillaan ennen uinnin alkua, sen aikana ja sen jälkeen.

Noin vuoden ikäisen lapsen kanssa voi siirtyä uimaan normaali lämpöisiin uima-altaisiin ja puhtaisiin ulkovesiin.

Ryhmät
Vauvauintimme toteutetaan sovituissa ryhmissä Lauritsalan uimahallissa lauantaina aamupäivisin hallin ollessa suljettuna yleisöltä. (kesäaikaan uinnit tiistai-iltapäivisin)
Ryhmiin tulee ilmoittautua, ks. tarkemmin alla.

Ohjaajina toimivat: Anni Karhu, Kirsi Lindqvist, Maarit Lilja ja Markus Patrikainen

Ilmoittautuminen
Vauvauinti on suosittu harrastus, joten useimmiten ryhmiin on hiukan jonoa. Vauvauinnin jonoon voit ilmoittautua kirsi.lindqvist@lappeenrannanuimarit.fi ,viestiin tulee laittaa vauvan nimi ja syntymäaika. Vauvauinnin jonoon ei voi ilmoittautua ennen vauvan syntymää.

Valmistautuminen
Ennen vauvauinnin aloitusta kaikki saavat seuralta info-paketin vauvauinnista. Info toteutetaan joko fyysisenä tilaisuutena tai sähköisten materiaalien avulla, riippuen vallitsevasta tilanteesta.
Ensiarvoisen tärkeää on tutustua huolellisesti annettuun tietoon ja kysyä epäselvistä asioista. Annettuja ohjeita noudattamalla takaamme turvallisen vauvauintiympäristön kaikille.

Vauvauintiin valmistautuminen alkaa jo kotikylvetyksillä

kylpyveden lämpötilaa on hyvä laskea pikkuhiljaa +37:stä lähemmäs +32 astetta
totuta vauvaa kylpyhuoneen ääniin ja suihkuun
vaihtele vauvan asentoja usein ja pidä koko vartalo vedessä
TÄRKEÄÄ!
vain terveenä uimaan!
jätä korut ja kellot jo kotiin/pukukaappiin, myös meikit tulee pestä huolella pois
ennen uimaan tuloa aikuisten huolellinen kokovartalopesu saippualla, ilman uima-asua
kaikilla tulee olla uima-asu, ei shortseja, ei uimavaippoja
hiukset pestään tai vähintään kastellaan ja pitkät hiukset tulee sitoa kiinni, kuivien hiusten kanssa on käytettävä uimalakkia
saunaan vasta uinnin jälkeen, ilman uima-asua
Sisarusuinti
Sisarusuinti sopii perheille, joissa on vauvan lisäksi taaperoita, jotka eivät ole vielä kouluiässä. Sisarusuintiin voi siis vauvan lisäksi osallistua 1-2 alle kouluikäistä lasta ja 2 aikuista.

Vauva- ja sisarusuinnin laskutus ja jäsentilin rekisteröinti
Vauvauintiin osallistujat liittyvät seuran jäseniksi. Kurssimaksu on 280€/16krt ja jäsenmaksu on vauvauimareilta 15€/uimari.

Sisarusuinnin kurssimaksu on 300€/16krt ja kukin perheen lapsi liittyy seuran jäseneksi maksamalla 15€ jäsenmaksun.

Vauva- ja sisarusuinnit jäsenmaksu- ja kurssimaksut laskutetaan etukäteen ja laskut toimitetaan myClubin kautta kurssin alussa. Kurssimaksu sisältää ohjauksen, perheen sisäänpääsymaksun uimahallille (vauva, 1-2 alle kouluikäistä lasta ja 1-2 aikuista) ja vakuutuksen vauva- ja sisarusuimareille.

Seuran jäsenmaksu on vauva- tai lapsiuimarilta 15€/vuosi/hlö, joka laskutetaan uusilta jäseniltä kurssimaksun yhteydessä. Jäsenmaksu on voimassa kalenterivuoden 1.1.-31.12..

Seuran hinnasto näkyy lru.fi -> seura -> hinnasto

Saatuasi varmistuksen vauva- tai sisarusuintiryhmästäsi tulee perheen rekisteröidä kurssille osallistuva(t) vauva tai sisarukset seuran jäsentietojärjestelmään myClubiin. Tämä tapahtuu seuraavasti: lru.fi -> myclub -> myclub login -> rekisteröi uusi jäsentili.

Huolehdi, että olette ilmoittaneet rekisteröitymisen yhteydessä toimivan sähköpostiosoitteen.

Huom. Ryhmäpaikka on varattu lapselle ilmoittautumisen jälkeen, kunnes teette itse peruutusilmoituksen ohjaajalle ja johtokunnalle kirjallisesti. Ilmoittautumalla kurssille sitoudut noudattamaan seuran peruutusehtoja. Huomaathan, että laskun maksamatta jättämistä tai että kurssia ei ole aloitettu ei katsota peruuttamiseksi. Jäsenmaksu laskutetaan aina kurssin keskeyttämisestä huolimatta.

Lisätietoja laskutuksesta saat toiminnanohjaajalta: toiminnanohjaaja@lappeenrannanuimarit.fi tai 050 452 1005 (puhelinaika ma- ke klo 9-14)

Vauvauinnista löytyy tietopakettia vanhemmille myös:
https://www.suh.fi/toiminta/vauva-_ja_perheuinti/tietoa_vanhemmille

Tenavauinti ja Vesipeuhula
Tenavauinti ja Vesipeuhula on keskeytetty kevään 2021 ajaksi Etelä- Karjalan haastavan koronatilanteen vuoksi.
Toiminta aloitetaan, kun se on turvallista ilman rajoituksia.

Vauvauinti, tenavauinti ja vesipeuhula on perheen yhteinen harrastus, jossa lapsi on keskipisteenä. Toiminta tapahtuu lapsen ehdoilla, mikä on hyvin tärkeää, kun tavoitteena on kehittää lapsesta veden ystävä.
Vauvauinti aloitetaan yleensä vähintään 3 kk:n ikäisenä
Tenavaryhmä 2-3 vuotiaille
Vesipeuhuryhmä 3-alle 5 vuotiaille